Átváltozók

Átváltozók

Férfi testen női mell?

Rövid ismertető a gynecomastiáról

2015. szeptember 22. - bloggernóra

Korunkban a férfiak többsége, talán te is, achilleus-i kisportolt testtel, szálkás izmokkal szeretne büszkélkedni. Arnold Schwarzenegger óta kifejezetten trendi izmosnak lenni és a tökéletes férfi felsőtestet is a dagadó mellizmokkal és a kockás hassal azonosítjuk. Nem csoda tehát, ha súlyos önértékelési zavart okoznak olyan testi elváltozások, amelyek nem felelnek meg ennek a testképnek.

gynecomastia.jpg

A férfi mell, más néven gynecomastia a leggyakrabban előforduló ilyen jelenség, felmérések szerint a férfiak 40-60 százaléka küzd ezzel a problémával. Kialakulása több okra vezethető vissza.

  • Az úgynevezett álgynecomastia elhízás, túlzott marihuána vagy alkoholfogyasztás következtében jöhet létre. Ebben az esetben csak a zsírszövet megnagyobbodása okoz gondot.
  • Az igazi mellnövekedést, azaz a zsírszövet mellett a mirigyállomány megszaporodását egyes esetekben hormonzavar is okozhatja. Ilyenkor a férfi nemi hormon, a tesztoszteron csökkenése és a női nemi hormon, az ösztrogén szintjének emelkedése következtében jelentkezik a probléma.

Utóbbi eset általában csak ideiglenes állapot, amely magától megszűnik, azonban előfordul, hogy az elváltozást valamilyen betegség okozza. Ha hosszabb ideig tapasztalod a problémát, feltétlenül fordulj orvoshoz, hiszen vesebetegség, heredaganat, vagy akár a férfiaknál is előforduló emlődaganat is állhat a hormonzavar háttérben.

Ha nincsenek betegség okozta hormonális problémáid, a rendszeresen végzett zsírégető és izomnövelő edzés mellett megoldást kínál a plasztikai sebészet is. Lássuk, hogyan zajlik a műtéti beavatkozás!

Az eljárás gyakorlatilag egy zsírleszívás, amely során egy magas vibrációs tartományú zsírszívó készülék segítségével távolítják el a kemény kötőszövetes rostok közül a felesleges zsírt. A műtét előtt ne felejtsünk el tájékozódni, hogy milyen eszközzel végzi a beavatkozást a választott sebész, mert az ultrahangos zsírleszívó készülék használata esetében fennáll a bőrelhalás, ideg-, és érkárosodás veszélye.

gynecomastia_2.jpg

A zsír eltávolítása után, amennyiben szükséges, a mirigyállománytól is megszabadít a plasztikai sebész. Ha a mell megnagyobbodáshoz jelentősebb lógás is társul, a mellbimbót körbemetszi és a bimbót új helyzetébe emeli, hogy ezzel a mell lógása is megszűnjön.

A műtét időtartama 2 óra, ezután 6 hétig rugalmas mellényt kell viselni. A 6 hét után már csak a heggyógyulás következik, de ekkor már bármilyen korábban végzett tevékenység változatlanul folytatható.

Mint láthatod, nem kell hosszasan szoronganod, ha ilyen problémával küzdesz, hiszen ma már több módszer is a rendelkezésedre áll, hogy örökre elfelejthesd ezt az idegesítő kis kellemetlenséget!

 

 

Képek: dailytimesgazette.com, topforma.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://atvaltozok.blog.hu/api/trackback/id/tr57807954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása